Nagy hévvel állt a rajtvonalhoz az ifj. Antalffy György – Vas Borosi Ádám kettős, de nem jártak sok szerencsével. Az ötödik gyorsaságin kiállni kényszerültek, és bár Szuper Ralizhattak volna, tét nélkül nem szerettek volna tovább versenyezni.

Milyennek éreztétek versenytempóban a Citroen C2R2-t?
– Nagyon tetszik az első osztály, még ha ezt sajnos nem is volt alkalmunk megtapasztalni, látjuk, hogy ez a kétnapos verseny nagyon jó dolog. Jó érzéssel tölti el az embert az első nap, hogy még másnap is versenyezhet. Más, mint a Rali2 vagy a Túra volt. Taktikai szempontból is jó, mert nem olyan gyorsan zajlik le, hogy aki az elején a legkeményebb, az fog nyerni, be kell osztani a versenyzést.
Az első gyorsaságin még nagyon barátkoztunk az autóval, el is kenődtem kicsit utána. Aztán a szűk mátrai gyorsok felráztak, és az idők is javulni kezdek. Nagyon tetszettek a pályák, komoly kihívás volt jó itinert írni hozzájuk, és nem utolsó sorban visszadiktálni Ádámnak, de sikerült. Négy gyorsasági után – az első kör végén – a magyar értékelés harmadik helyén álltunk. Az ötödik szakaszon hibáztam, kicsúsztunk egy árokba, és ahogyan visszatértünk az útra, eltört a féltengelyünk.

Miért nem Szuper Raliztatok?
– Nagyon az elején voltunk még a versenynek. Mikor kiszálltunk az autóból, úgy éreztem, vasárnap biztos, hogy versenyezni szeretnék, mert nem adtam ki magamból eleget. Mind a ketten úgy vagyunk bekötve, hogy az eredmény érdekel, ezért estére hideg fejjel átgondoltuk, és inkább az ellenfelek pálya széléről való tanulmányozása mellett döntöttünk.

Jöhet a Miskolc Rali?
– Igen, már arra koncentrálunk. Kicsit hirtelen jön, mert a kettő nagyon egymás után van. De mindenképpen részt szeretnénk venni rajta. A C2-vel versenyezni egy élmény, a Bakó Rally Team csapata korrekt, úgyhogy alig várjuk!

Tiba Anita
BRT Média