Csodálatos környezet, igazi rallye-pályák vártak minket Vácon. Az RTE naptárába most került be először ez a verseny. Mindenki számára új, ismeretlen szakaszok fogadtak minket, ezért a felkészülést most sem hanyagoltuk el, a célunk ismét a győzelem volt.

Verseny előtt az utolsó pillanatra készült el a féltengelyünk, ez okozott némi izgalmat.

Szombat este rég nem látott tömegeket vonzott a Tesco parkolójában kialakított prológ. A verseny szempontjából csak teljesíteni kellett ezt a szakaszt, az értékelésbe nem számított bele. Így ezt lazára vehettük, sőt -hogy kíméljük a féltengelyeket- utcai gumival futottunk. (0,4 másodpercet kaptunk az elsőtől, aki versenygumival ment.)

A vasárnap nem indult túl jól. Már az első, nagymarosi szakasz rajtjában várakozásra kényszerültünk. Több mint másfél óra késéssel tudtuk elkezdeni a versenyt. A két gyorsasági közül ez volt a hosszabb, 12,7 kilométeres. A rajtot annyira óvatosra vettük (a féltengely kímélése miatt), hogy rögtön ott hagytunk 2-3 másodpercet. Nagyjából jól „átnyomtuk”, kategória első idővel kezdtünk.

A második, sejcei gyorsaságin a szervezőknek újabb problémái adódtak, fél órás várakozás után törölték, így etap lett (=csak átgurulunk rajta és átlagidőt kap mindenki).

Délután fél kettő körül (!) értünk a harmadik gyorsaságira. Ekkor már nem lepett meg minket, hogy újabb várakozásra kényszerülünk. Fél óra csúszás után első idővel abszolváltuk Nagymarost újra.

Ekkor az előnyünket már 17,6 másodpercre növeltük.

Az egy órás szervizparkban a fiúk átellenőrizték az autót, úgy tűnt minden rendben van, nekünk sem volt vele problémánk.

A negyedik szakaszt megelőző gyűjtőállomáson kezdődtek a bajok. Az Suzuki motorja lefulladt és nem indult, kénytelenek voltuk betolni. Útban a gyorsasági felé az autó egyre erőtlenebbé vált. Az idő rendkívül szorított minket, amit tudtunk gyorsan átellenőriztük. Néhány biztosítékot kicseréltünk, újból betoltuk és az autó ismét hibátlannak tűnt. A rajtvárakozóban azonban megint leállt a kocsi és többet be sem indult. Ezúton is köszönjük a sportbírók segítségét!

Most már tudjuk, hogy a generátor kábele sérült meg valahogyan, nem volt esélyünk megjavítani. 

Újabb értékes pontokat vesztettünk, de a bajnokságot még mindig -pontegyenlőséggel ugyan- vezetjük. Az utolsó két futamon dől el minden, izgalmas lesz az év vége. Küzdeni fogunk a bajnoki címért, és reméljük most már véget ér a pech sorozatunk is! Nem adják könnyen ezt a bajnokságot, de eszünk ágában sincs föladni! Nem olyan fából faragtak minket…

[nggallery id=24]